20 de novembre del 2010

6. Anàlisi de la planta


El recinte de les Termes de Caracal·la compta amb dimensions enormes, de 337 metres x 328 metres. A la façana es troben els comerços i als costats dues enormes exedres contraposades, a les que s’obrien tres grans sales. Una meitat del recinte estava ocupat per les instal·lacions termals, mentre que l’altra meitat estava ocupada per jardins. Les instal·lacions termals estaven dividides en dues grans seccions simètriques, separades mitjançant un eix central, format per grans sales i banyeres de diferents mides. 




1. Vestíbul
2. Apodyterium
3. Palestra
4. Laconicum
5. Caldarium
6. Tepidarium
7. Frigidarium
8. Natatio







Per més informació sobre la planta de les termes i la seva distribució es pot consultar un document més extens en què s'explica molt detalladament. També es poden consultar diverses pàgines web, com http://www.audioguiaroma.com/termas-caracalla.php, l’aplicació slideshare, o a un blog en què un arquitecte peruà explica els seus viatges. Un altre enllaç que es pot visitar i que és molt interessant és un article de National Geographic, aparegut al juliol del 2006 (núm. 31) en què hi ha una explicació molt clara sobre les diferents parts de les termes de Caracal·la. És interessant també parlar d'un llibre que es troba al Google books, escrit per Jesús Oliver-Bonjoch Oliver i titulat Arquitectura i societat a la Roma imperial
Si us ha quedat algun dubte, aquest vídeo deixa molt clar tots els aspectes de la planta de les termes:


                                                  Autoria: Artehistoria.
Bibliografia: 
BIANCHI BANDINELLI, R., TORELLI, M., El arte de la antigüedad clásica: Etruria-Roma, Madrid, Akal, 2000. 
MARTÍNEZ DE LA TORRE, C., Historia del arte clásico en la Antigüedad, Madrid, Editorial universitaria Ramón Areces, 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada